SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM

Önkéntes tárlatvezetői program - Docent Programme

Egyéni látogatók számára a Szépművészeti Múzeum önkéntes tárlatvezetői ingyenes vezetéseket tartanak a Régi Képtár állandó gyűjteményeiben.  Ezekre a tárlatvezetésekre csoportok jelentkezését nem tudjuk elfogadni. A magyar és angol nyelvű tárlatvezetések ingyenesek, de a kiállításokat belépőjeggyel lehet látogatni.

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Csoportosan érkező látogatók számára tárlatvezetési időpontok a Szépművészeti Múzeum Múzeumpedagógiai Osztályánál rendelhetők. Időpont egyeztetés a +36 1 4697-180-as telefonszámon, illetve a bXV6ZXVtcGVkYWdvZ2lhIzEhKyNzemVwbXV2ZXN6ZXRpLmh1 email címen lehetséges. A magyar nyelvű vezetések mellett, idegen nyelvű tárlatvezetések angol, francia, német, olasz és spanyol nyelven is kérhetők. További információ »

 

Az önkéntes tárlatvezetők olyan kultúrmisszionáriusok, akiket a fogadó intézmény képez ki a saját irányadó értékeinek megfelelően. Minden leendő önkéntesnek, függetlenül attól, hogy rendelkezik-e művészettörténeti diplomával vagy sem, el kell végeznie egy intenzív szakmai tanfolyamot, amely azt a célt hivatott elérni, hogy elmélyítse a résztvevő művészeti ismereteit, fejlessze interpretációs és kommunikációs készségét.

A Szépművészeti Múzeum önkéntes tárlatvezető képzése angol nyelvű. A leendő tárlat-vezetőknek folyékonyan és  érthetően kell beszélniük angolul, de az előadásokat azok is látogathatják, akik csak fel szeretnék frissíteni nyelvtudásukat.

A 2014-es őszi szemeszterben többféle kurzust indítunk: egy kommunikációs szemináriumot és két előadássorozatot. A kommunikációs szeminárium a tárlatvezetés gyakorlati ismereteire koncentrál, a leendő önkéntesek kommunikációs és előadói képességeit fejleszti. Ezeken az órákon csak a teljes képzésre jelentkezők vehetnek részt. A My Favourite Artworks in the Museum of Fine Arts A Subjective Journey into the Art of Art című művészettörténeti előadássorozat keretében a Szépművészeti Múzeum tudományos dolgozói és múzeumpedagógusai a számukra legkedvesebb művészeti alkotásokról fognak részletesen beszélni. A Bible Illuminates Art Hidden Treasures című előadássorozat előadója minden alkalommal más és más szempontot figyelembe véve mutatja be a Szentírás szövegei és az ábrázolt képi világ közötti gazdag szimbolikus összefüggésrendszert.

Az előadásokra mindenkit szeretettel várunk, fizetés alkalmanként is lehetséges. A teljes képzés ára 50.000 Ft, amely tartalmazza az előadások árát és az angol nyelvű tananyagot is.

Minden program angol nyelvű!

Ha felkeltette az érdeklődését a program, vagy szeretne többet megtudni az előadásokról, látogasson el az angol nyelvű honlapunkra: Docent Programme »

További információ: ZG9jZW50IzEhKyNzemVwbXV2ZXN6ZXRpLmh1 e-mail címen vagy a
+36 1 469-7276-os telefonszámon

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Docent Programme - Önkéntes tárlatvezetői program
Múzeumpedagógiai Osztály
Szépművészeti Múzeum
1146 Budapest, Dózsa György út 41.
Levélcím: H-1396 Budapest 62., Pf. 463
Tel.: +36 1 469-7276
Fax: +36 1 469-7107
ZG9jZW50IzEhKyNzemVwbXV2ZXN6ZXRpLmh1